Obiectivele personale şi ale subalternilor

Accesarea meniului de pe coloana din stânga - OBIECTIVE - deschide lista obiectivelor tale;
Obiectivele se împart în două tipuri, în funcţie de responsabilul pentru soluţionarea acestora: obiective personale şi obiective pentru subalterni.

Modulul de administrare şi urmărire a obiectivelor prezintă mai multe secţiuni organizate ca şi TAB-uri orizontale: Obiective primite, Obiective Date şi Arhiva obiectivelor(personale şi cele transmise subalternilor)

  • Obiective personale
    aplicaţia permite adăugarea de obiective personale; acestea pot fi trasate de superior, sau obiective personale adăugate de utilizator cu titlu de reminder(care nu necesită evaluare şi urmărire din partea superiorului) 
  • Obiective pentru subalterni
    obiectivele cele mai des folosite sunt obiectivele transmise subalternilor;  

Ca şi proces de adăugare a obiectivelor, diferenţa dintre adăugarea obiectivele personale şi obiectivele pentru subalterni, se face doar la nivelul de selecţie a responsabilului.

Adaugarea obiectivelor se iniţiaza apăsând butonul "OBIECTIV NOU +" situat în partea de sus a coloanei din stânga. La apasarea butonului, se va deschide un dialog cu formularul de introducere obiectiv.


Comentarii la obiective

Managementul prin obiective permite şi discuţii contextuale la nivel de obiectiv. Discuţiile din cadrul unui obiectiv se pot purta între persoana/utilizatorul care a transmis obiectivul şi persoana/utilizatorul răspunzător pentru soluţionarea aspectelor menţionate în obiectiv. 
Numărul de comentarii este nelimitat în contextul unui obiectiv, adăugarea comentariilor la obiectiv se poate face doar în perioada în care obiectivul este înca activ(nu a fost marcat ca şi finalizat)

Accesul la lista de comentarii ale obiectivului se face prin CLICK pe obiectivul dorit; în partea stângă se deschide lista comentariilor şi zona de introducere a unui comentariu nou.


Modificarea obiectivelor

Obiectivele active pot fi modificate de către responsabilul cu evaluarea şi finalizarea obiectivului(utilizatorul care a adăugat obiectivul):

  • modificarea termenului de soluţionare (termenul de soluţionare a obiectivului nu poate fi făcut pentru o dată ulterioară datei curente);
  • modificarea responsabilului cu soluţionarea obiectivului;
  • modificarea descrierii şi titlu obiectiv.

Finalizarea obiectivelor şi evaluarea soluţionării acestora

Finalizarea obiectivelor include şi un proces de evaluare a soluţionării acestora, precum şi adăugarea unui comentariu(opţional) la finalizare. Evaluarea obiectivelor se poate face în două moduri: pozitiv sau negativ, oricare dintre selecţii ducând la finalizarea obiectivului.
Finalizarea poate fi făcută doar de către utilizatorul care a adăugat obiectivul.